ریاضیات یا انگارش[۱] را بیشتر دانش بررسی کمیتها و ساختارها و فضا و دگرگونی (تغییر) تعریف میکنند. دیدگاه دیگری ریاضی را دانشی میداند که در آن با استدلال منطقی از اصول و تعریفها به نتایج دقیق و جدیدی میرسیم (دیدگاههای دیگری نیز در فلسفه ریاضیات بیان شدهاست).
ریاضیات خود یکی از علوم طبیعی بهشمار نمیرود، ولی ساختارهای ویژهای که ریاضیدانان میپژوهند بیشتر از دانشهای طبیعی به ویژه فیزیک سرچشمه میگیرند و در فضایی جدا از طبیعت و محض گونه گسترش پیدا میکند به طوری که علوم طبیعی برای حل مسائل خود به ریاضی باز میگردند تا جوابشان را با آن مقایسه و بررسی کنند.
علوم طبیعی، مهندسی، اقتصاد و پزشکی بسیار به ریاضیات تکیه دارد ولی گاه ریاضیدانان به دلایل صرفاً ریاضی (و نه کاربردی) به تعریف و بررسی برخی ساختارها میپردازند.
فهرستی الفبائی از عنوانهای ریاضی موجود است. در زیر بعضی از اصلیترین شاخهها و موضوعات ریاضی به صورت دستهبندی شده ارائه شده است:
مجموعه، رابطه، تابع، عمل، گروه، میدان، عدد، اعداد طبیعی، اعداد بداست حسابی، اعداد ریاضی اخ است صحیح، اعداد اول، اعداد مرکب، اعداد گویا، اعداد گنگ، اعداد حقیقی، اعداد مختلط، اعداد جبری، عدد پی، عدد ای، چهارگانها، هشتگانها، شانزدهگانها، اعداد پی-ادیک، اعداد فوق پیچیده (Hypercomplex numbers)،اعداد فوق حقیقی (Hyperreal number)،اعداد فراواقعی (Surreal numbers)، بینهایت، اعداد ترتیبی، اعداد اصلی، ثابتهای ریاضی، پایه
جبر مجرد، نظریه اعداد، هندسه جبری، نظریه گروهها، مونوئیدها، آنالیز ریاضی، آنالیز تابعی، توپولوژی، جبر خطی، نظریه گراف، جبر عمومی، نظریه مدولها، نظریه ترتیب، نظریه مزور
توپولوژی، هندسه، مثلثات، هندسه جبری، هندسه دیفرانسیل، توپولوژی دیفرانسیل، توپولوژی جبری، جبر خطی، هندسه برخالها، متری
حساب، حسابان، حساب برداری، آنالیز ریاضی، معادلات دیفرانسیل، سیستمهای دینامیکی، نظریه آشوب، فهرست تابعها
فلسفه ریاضیات، شهودگرایی، ساختگرائی، مبانی ریاضیات، نظریه مجموعهها، منطق نمادی، نظریه مدل، نظریه رستهها، منطق ریاضی، ریاضیات معکوس، جدول نمادهای ریاضی
[1,2,3][1,3,2] |
||||
ترکیبیات، نظریه شهودی مجموعهها، نظریه رایانش، رمزنگاری، نظریه گراف
فیزیک ریاضی، مکانیک، مکانیک سیالات، آنالیز عددی، بهینهسازی، احتمالات، آمار، اقتصاد ریاضی، ریاضیات مالی، نظریه بازیها، ریاضیات زیستی، رمزنگاری، نظریه اطلاعات
کهن
نوین
برتراند راسل زمانیکه درباره روش بُنداشتی (اصل موضوعی) سخن میگفت که در آن برخی ویژگیهای یک ساختار (که چیزی از آن نمیدانیم) فرض میشود و پیامدهای این فرض از راه منطق نتیجهگیری میشود گفت:
|
ریاضیات را میتوان رشتهای تعریف کرد که در آن نه معلوم است از چه سخن میگوییم و نه میدانیم آنچهکه میگوییم صحت دارد. |
|
|
ما در ریاضیات مطالب را نمیفهمیم، بلکه تنها به آنها عادت میکنیم. |
|
مجموعهای از نقلقولهای مربوط به
در ویکیگفتاورد موجود است.
برگرفته از «http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B6%DB%8C%D8%A7%D8%AA»
رم کردن در برابر مایه داران
یارب این عادت چه می باشد که اهل مُلکِ ما
گاهِ بیرون رفتن از مجلس ز دَر رم می کنند
جمله بنشینند با هم خوب و برخیزند خوش
چون به پیش در رسند از همدگر رَم می کنند
همچنان موقع وارد شدن در مجلسی
گه زِ پیشِ روگهی از پشت سر رم می کنند
در دمِ در این یکی بر چپ رود آن یک به راست
از دو جانب دوخته بر در نظر،رَم می کنند
این که وقت رفت و آمد بود امّا این گروه
در نشستن نیز یک نوع دگر رَم می کنند
گویی اندر صحنه ی مجلس فنر بنشانده اند
چون یکی پا می نهد روی فنر ، رم می کنند
از برای رنجبر ، رم مطلقاً معمول نیست
تا توانند از برای رنجور [1] رم می کنند
هیچ حیوانی زِ جنس ندارد احتراز [2]
این بشر هااز هیولایِ[3]بشر رم می کنند
از کتاب لطیفه های شیرین ایرج میرزا
تـوت فرنگی ، کمیاب ولی با ارزش
توت فرنگی گیاهی است با نام علمی FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ ROSACACEAE که دو نوع ساقه راست و خوابیده دارد. گلهای آن منظم و به رنگ سفید میباشد.قسمت مورد استفاده خوراکی توت فرنگی در حقیقت نهنج گل آن است که به تدریج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان میوه توت فرنگی معروف است.
توت فرنگی به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش میدهند. از دیرباز همه قسمتهای این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظهای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده میشده است.
توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند.
قسمت هایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه ، برگ و ریشه .
توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.
خواص تغذیه ای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان :
فولات ، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود. همچنین توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و آنتوسیانین (رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند.
این مطالعات اهمیت مصرف توت فرنگی را در برنامه غذایی بعنوان عامل بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی نشان می دهد. همچنین مطالعات قبلی نشان داده بود که باعث بهبود عملکرد حافظه و کنترل آرتریت روماتوئید( التهاب مفاصل) می شود.
از دیگر خواص توت فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد. مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.
------------------------
منبع : ایــرانمانــیا
ضد سرفه گیاهی
آویشن با نام علمی Thymos یکی از گیاهان دو لپه است. اسم این گیاه از لغت یونانی Thymos گرفته شده که به معنای جرات و قدرت است و میتواند نمادی برای اثر دارویی و شفابخشی این گیاه باشد. این گیاه از خانواده نعنائیان ( Lamiaceae ) و منشاء پیدایش آن مناطق دریای مدیترانه است. این گیاه از گیاهان چند ساله بوده و تا ارتفاع 40 سانتیمتر رشد میکند و بر روی شاخههای کوچک و چوبیاش ، برگهای نوک تیز به رنگ سبز تیره میرویند.
از برگهای بسیار خوش عطر آن اغلب به عنوان ادویه یا دارو استفاده میشود. از گلهای سفید متمایل به صورتی رنگ آن در تابستان بوی شامه نوازی به مشام میرسد. گونههای بیشمار و متفاوتی از انواع این گیاه وجود دارد. عصاره این گیاه عطر تندی دارد و نوع تازه آن از عطر بیشتری برخوردار است.
آویشن کوهی :
آویشن کوهی یکی از گیاهان زیبا و معطر است که در اکثر مناطق معتدله رویش دارد. نمونه اهلی این گیاه آویشن شیرازی است که به صورت کشت داده شده مورد بهره برداری قرار میگیرد و در شیراز کشت میشود. از نظر شکل ظاهری و طعم این دو نوع آویشن باهم فرق دارند. البته خواص درمانی آویشن کوهی بسیار بیشتر از آویشن شیرازی است.
خواص دارویی :
این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد و به خاطر خاصیتش در شدت دادن به جریان خون ، به هر عضوی که مالیده شود خون به آن طرف سرازیر میشود. برای ریزش مو ، جوشانده این گیاه استفاده میشود تا جریان خون را در آن قسمت بیشتر کرده و پیاز مو تغذیه شود. این گیاه داروی بسیار خوبی برای دستگاه تنفسی و بیماریهایی از قبیل زکام ، برونشیت ، آسم ، گریپ است. همچنین این گیاه داروی خوبی برای معده میباشد و ناراحتیهای معده را از نظر هضم ، نفخ بطور کلی برطرف میکند.
آویشن باغی :
خصوصیات گیاه شناسی :
آویشن باغی گیاهی خشبو ، چند ساله و متعلق به خانواده نعناع (Lamiaceae) میباشد. منشأ این گیاه نواحی مدیترانه گزارش شده است. ارتفاع این گیاه متفاوت و بین 20 تا50 سانتیمتر است. برگها کوچک ، متقابل و کم و بیش نیزهای شکل بوده و پوشیده از کرکهای خاکستری رنگ است. گلها کوچک ، سفید ، ارغوانی یا صورتی است که در قسمت فوقانی ساقههایی که از بغل برگها خارج میشوند روی چرخههایی به صورت مجتمع پدیدار میشوند. میوه دراین گیاه فندقه به رنگ قهوهای تیره بوده و طول آن یک میلیمتر است. داخل میوه 4 دانه به رنگ قهوهای تیره وجود دارد. وزن هزار دانه 0.25 تا 0.28 گرم است.
مواد موثر :
پیکر رویشی آویشن باغی حاوی مواد موثر واز نوع اسانس میباشد. اسانس این گیاه زرد رنگ بوده و مقدار آن بین 1 تا 2 درصد متغیر است. مهمترین اجزاء تشکیل دهنده اسانس را تیمول ، کارواکرول و پاراسیمول تشکیل میدهد. پیکر رویشی همچنین حاوی تانن ، فلاونوئید ، ساپونین و نیز مواد تلخ میباشد.
اثر درمانی :
مواد موثر آویشن باغی خلط آور بوده و برای معالجه سرفه مورد استفاده قرار میگیرد. از تنتور و عصارههای الکلی پیکر رویشی این گیاه برای معالجه سرفه ، گلودرد ، برونشیت و آسم استفاده فراوان میشود.
سایر کاربردها :
مواد موثر آویشن باغی درصنایع غذایی به مقادیر فراوان کاربرد دارد. از تیمول و کارواکرول آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در صنایع غذایی استفاده میشود. اسانس آویشن باغی همچنین خاصیت شدید ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد. از مواد مؤثره این گیاه در صنایع آرایشی و بهداشتی و در تهیه کرمها ، عطرها ، لوسیونها ، دهانشویهها و پماد استفاده میشود. از اسانس این گیاه به عنوان آروماتراپی (درمان با مواد معطر) استفاده شده و درخمیر دندان نیز به عنوان یک ماده ضد باکتری مورد استفاده قرار میگیرد.
فرآوردهها :
از این گیاه داروهایی به شکل شربت ، قرص مکیدنی ، بخور ، قرص ، اسانس و همچنین ترکیبات آروماتراپی تهیه میشود. از عصارههای آبی ، آبی – الکلی و پروپیلن گلایکولی آویشن باغی نیز در تهیه شامپو ،کرم، پماد و دیگر فرآوردههای استفاده فراوان میشود.
استفاده در آشپزی :
در حال حاضر ، بسیاری از غذاهای کشورهای جنوب اروپا بدون آویشن معنی و مفهوم خود را از دست میدهند. این گیاه تقریبا در ترکیبات ادویهای ، نقش اساسی دارد و در آشپزی غذاهای سنگین از آن استفاده فراوانی میشود. آویشن علاوه بر بهبود طعم غذا ، باعث سرعت بخشیدن به عمل هضم نیز میشود. مصرف آن ، مخصوصا در وعدههای غذایی سنگین توصیه میشود.
از لحاظ طعم ، این گیاه با ریحان ، نوعی آلو ، جوز هندی ، اکلیل کوهی و مریم گلی شباهت دارد. از آویشن در این غذاها استفاده میشود: سرخ کردنیها ( مخصوصا گوشت بزغاله) ، ماهی ، پرنده ، سس اسپاگتی ، سس گوجه فرنگی ، سوپ سبزیجات ، سالاد ، غذاهای قارچدار ، گوشت چرخ کرده در حجم زیاد ، خورشتها و غذاهای سیب زمینیدار. این گیاه باید دور از نور و رطوبت و در شیشههای ضخیم و سربسته یا قوطیهای فلزی نگهداری شود.
------------------
منبع : دانشنامه رشــد
گرد است و گردوست!
گردو درخت زیبایی است که ارتفاع آن می تواندبه 20 متر برسد. مغز گردو دارای پروتئین ، قند ، آب و ویتامین ، املاح معدنی و همچنین مواد چربی است . مقدار فسفر موجود در گردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری میکند. برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون است . برگها و پوست آن بخصوص بخاطر مادهء تلخ و تانن آن در مداوای بیماریهای جلدی و خنازیر مفید واقع می شوند .
مهمترین خواص گردو :
مضررات :
به هیچ وجه نباید در خوردن گردو افراط کرد و نباید از پنج عدد در روز بیشترمصرف بشود زیرا برای سلامتی زیان آور است . درضمن لثه ها و زبان و گلو را می آزارد . کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند . افراد چاق نیز باید از آن پرهیز کنند . خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطر ناک است .
---------------------
منبع : ایــرانمانیــا
خیار ، یک معجزه الهی
نام علمی: Cucumis sativus L
خیار گیاهی است علفی یک ساله, دارای ساقه خوابیده و برگهای بزرگ است. بوته خیار , پیچک دار, با گلهای زرد و دو نوع نر و ماده, واقع روی یک پایه و میوه سبز رنگ و دارای انواع متعددی است.
ترکیبات شیمیایی :
خیار دارای مواد ازته و هیدروکربنه و مواد گوگردی و کمی چربی , دارای املاحی از قبیل منگنز, کربنات کلسیم , سلولز است. در روغن دانه خیار که رنگ آن زرد روشن با طعمی شبیه به طعم روغن زیتون است , اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک, اسید پالمیتیک و اسیدهای اشباع نشده مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک وجود دارد.
خواص و اثرات دارویی :
مضررات :
خوردن خیار با پوست , مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد, دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد میکند, برای معدههای ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد. اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد میکند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیار به آنها نمیسازد و باعث تحریک دل درد میشود .برای هضم بهتر خیار باید آن را با روغن زیتون و کمی سرکه و بهتر است با آبلیمو و نمک به صورت سالاد در آورده و مصرف نمایند.
----------------------
منبع : مشهد تیم
سیـب ، همه فن حریف
گیاه شناسی :
درخت سیب(نام علمی Nigella Sativa) در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ای است که می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آنرا می شناسند.
در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .
سیب انواع مختلف دارد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین دارد .
خواص داروئی :
خواص سیب ترش :
مضرات :
همانطور که قبلا گفته شد سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدر زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد سیب هایی که در بازارهای داخل ایران یا آمریکا و کانادا بفروش می رسد روی آن دارای یک لایه چربی برای حفاظت آن می باشد بنابراین حتما این سیب ها را بدقت بشوئید آنهائیکه دارای معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازک پوست بگیرند که پکتین ها و ویتامین های آن از بین نرود .
----------------------
منبع : پارسی طب
زعــــفــــران
زعفران گیاهی است با نام علمی Sativus Crocus از خانواده زنبق (lridaceae) .
این گیاه چند ساله ، دارای پیاز کوچک ، تقریبا کروی ، و پوشیده شده از غشای قهوه ای رنگ می باشد این گیاه ، بومی نواحی مختلف آسیا به ویژه جنوب غربی آسیا ، جنوب اروپا و جنوب اسپانیا است ، ولی در حال حاضر در نقاط دیگری از دنیا کشت و برداشت می شود . ارتفاع قسمت هوایی و بیرونی گیاه حدود 10تا 30 سانتی متر بوده که دارای ساقه و تعدادی برگ های باریک است . از وسط برگ ها ، ساقه تولید شده ، گل خارج می شود و در ماه های مهر تا آذر گل ها به تعداد یک تا سه عدد بر روی هر ساقه ظاهر می شوند .
گل ها به رنگ بنفش و دارای 6 گل برگ می باشند . قسمت مورد استفاده ی گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله ی گل (مادگی ) می باشد که به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است .
خواص درمانی :
زعفران در فارماکوپه ی اروپا (کتاب رسمی داروسازی) قید شده و به شکل تنطوری با نام OpiiCrocata Tinctura وجود دارد .
هم چنین عصاره ی آن به صورت محصولی به نام Bitters Swedish توسط کارخانجات مختلف تهیه و جهت مصارف دارویی مختلف عرضه می شود . بر حسب آزمایش هایی که در اروپا انجام شده است ، زغفران خاصیت کاهش چربی و کلسترول خون و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما را در موش آزمایشگاهی از خود نشان داده است .
در طب عوام نقاط مختلف جهان ، زعفران به عنوان آرام بخش ، ضد اسپاسم ، اشتها آور و مقوی معده استفاده می شود . در کشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش ، درمان درد معده و شکم و آسم مصرف می شود .
ترکیبات :
مهم ترین ترکیبات موجود در زعفران شامل ترکیبات زرد رنگ که به خوبی در آب محلول اند (مشتقات کروستین ) ، ترکیبات تلخ از جمله پیکروکروسین که به ویژه مقوی معده می باشند ، مواد معطر (اسانس ) که مهم ترین ترکیب آن سافرانال می باشد که گاهی تا 1درصد زعفران را تشکیل می دهد ، روغن ثابت به میزان حداکثر 10درصد ، رطوبت حدود 13ـ10 درصد و ترکیبات معدنی حدود 5درصد می باشد .
اصلی ترین و مهم ترین ترکیبات زعفران همان ترکیبات زرد رنگ ، تلخ و معطر هستند که اثرات درمانی زعفران مربوط به آن ها است .
نگهداری :
زعفران باید دور از نور و رطوبت باشد . بهتر است نگه داری زعفران در ظرف شیشه ای یا فلزی دربسته بوده که در حرارت معتدل نگه داری شود .
با توجه به این که اسانس (مواد معطر ) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب ، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه ی آن کاسته می شود و مرغوبیت آن از دست می رود .
چون مواد معطر گیاه یعنی اسانس در حالت پودر شده ، بسیار سریع تر از پودر نشده ی آن تبخیر می شود ، بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنیم و یا در صورت پودر کردن درظرف در بسته نگه داری شود .
مضررات :
مصرف زعفران به مقدار زیاد سمی است و باعث استفراغ ، خون ریزی رحم ، اسهال خونی ، خون روی از بینی ، پلک ها و لب ها ، سرگیجه ، بی حالی ، زردی پوست وتحریکات شدید ماهیچه های صاف و حتی گاهی مرگ نیز می شود .
با آزمایشاتی که به عمل آمده ، مصرف حداکثر تا 5/1 گرم در روز برای یک فرد بالغ بلامانع است ولی باید سعی کرد که برای جلوگیری از عوارض و مشکلات بعدی ، کم تر از این مقدار مصرف شود و از زیاده روی در مصرف آن خودداری ورزید
تحقیقات جدید :
به طور اصولی تغییرات آب و هوا و شرایط جغرافیایی بر روی کمیت و کیفیت مواد مؤثر گیاهان کاملا تأثیر گذار است و گیاهانی که در نقاط مختلف دنیا کشت و برداشت می شوند ، ممکن است دارای مواد و در نتیجه اثرات مختلف و یا ارزش های درمانی و یا مثلا سمی مختلف باشند .
یکی از مواد موجود در زعفران که مقادیر زیاد آن باعث سمیت می شود ، ماده ای به نام Safranal است که جزو مواد اصلی زعفران است و بدان اشاره شد .
با تحقیقات جدیدی در دانشکده ی داروسازی تهران روی زعفران انجام شدخ است ، مشخص شد که زعفران ایرانی دارای درصد کم تری از Safranal نسبت به زعفران نقاط مختلف جهان است و این مسئله یکی از بزرگ ترین مزیت ها و تفاوت های بین زعفران ایرانی و غیرایرانی است . در حقیقت می توان گفت که سمیت زعفران ایرانی در مقادیر زیاد ، کم تر از انواع غیرایرانی که این موضوع هنوز برای مجامع علمی و استفاده کنندگان در جهان گزارش نشده و تازگی دارد .
----------------------
منبع : ایرانمانیا
مضررات کافئین
با آنکه خو گرفتن به عادات بد آسان میباشد اما ترک کردن آنها دشــوار است. مـصرف کـافئـین یـکی از آن عـادات بــد میباشد که آهسته اما پیوسته بدرون سیستم بـدن شما نفوذ میکند. با یک فنـجان قـهوه شـروع میکنید سـپس یـک فـنـجان قــهوه به 2و 3 و ..فنجان تبدیل شـده و بـه هـمیـن ترتیب تبدیل به یک اعتیاد میگردد. اگر تصور می کـنـیـد کـه منظور از کافئین تنها قهوه میباشد با آنکه غلظت کافئـیــن در قهوه زیاد است اما کافئین در اقلام زیر نیز وجود دارد:
1- چای
2-کاکائو و شیر کاکائو
3-شکلات و کیکهای شکلاتی
4-نوشابه های غیر الکلی مانند کوکاکولا و پپسی.
آیا میدانستید که کافئین قادر است سیستم بدن شما را ویران کند؟
این مطلب ممکن است شما را شوکه کند اما در واقع ظـرف 2 سـاعـت پس از مصرف کافئین بهر شکل فـشار خون بالا رفته و تقریبا تا 3 ساعت پایین نمی آید. و اگر عادت دارید که هر 4-3 ساعت یکبار قهوه بنوشید بنابراین فشار خون شما همواره بالا میباشد! اکنون باید متوجه شده باشید که چرا دائما مظطرب و عصبی هستید.
هنگامی که شما کافئین مصرف می کنید انـرژی فراوانی بسمت مغز شما سرازیر میگردد بنابراین احساس بیداری، طراوت و انرژی سرشار می کنید. اما همچنـین احـساسات نـاخـوشایـنـدی را نـیـز در کـنـار آنـها تجربه خواهید کرد که شامل: بی قراری ، حساس بودن ، بی خوابی ، اضطراب و عصبی بودن می باشند.
فشار خون بالا قطعا بروی عملکرد قلب تاثیر می گذارد. ثـابـت شـده اسـت که افرادی که روزانه 6 فنجان قهوه مینوشند 2 برابر بیشتر در معرض سکته قلبی قرار دارند. انتخاب با شماست!
کافئین سـوء هـاضـمه و زخم معده را افزایش می دهد. بـنابرایـن بار دیگر که دچار سوزش معده شدید تـعداد فنـجـان چـای و یا قهوه ای که نوشیده اید را بخاطر بیاورید!
آیا یکی از دلایلی که شما قهوه می خـورید دور کردن خواب و بیداری نمیباشد؟ شما می خواهید مدت بیشتری را بیدار بمانید تا کـارهـای نیمه تمام و عقب افـتاده خود را به پایان برسانید. اما در حقیقت شما درخـواهید یـافـت زمـانـی کـه واقـعـا میخواهید بخواب بروید نیز قادر به انجام آن نمیباشید. این نتیجه عمل کافئین است کــه در تمام جریان خون شما جریان یافته است.
آماده اید آن را ترک کنید؟
همانند دیگر اعتیادها ترک آسان نمی باشد. شـما ممـکن اسـت دچـار عـلائم محرومیت مانند سردرد و بی حالی گردید و هوس کنید دوباره قهوه بنوشید ویا زودرنج و کـج خـلق شوید. راه حـل آن اسـت کـه ذهـن خـود را از قـهوه منحرف کرده و سرگرم فعالیت دیگری گردانید. مثلا برای دویدن به پارک بروید و یا ورزش کنید. انـتظار مـعـجزه نداشته باشید به خودتان زمان بدهید و اعتقاد راسخ خود را ازدست نداده و تسلیم نگردید.
--------------------------
منبع : نامعلوم
خــواص زیتون و فراورده هایش
زیتون به عنوان سالاد و جانشین غذا استفاده میگردد و خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :
گیاه شناسی :
نام علمی : Olea europaea
زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیکه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد . چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یکدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند . منشاء درخت زیتون احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
زیتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن می کند و میوه آن کم کم ظاهر می شود . در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد . در این هنگام زیتون سبز است و بتدریج تبدیل به بنفش و قهوه ای و سپس سیاه می شود بطوریکه در اواخر پائیز که موقع برداشت میوه است رنگ آن بکلی تیره است .
خواص داروئی:
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد .
1) دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس کمی قند بآن اضافه کرده و بمقدر یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید .
2) روغن زیتون نرم کننده و صفرا بر است .
3) روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف کرد .
4) روغن زیتون کرم کش است .
5) روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است .
6) برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید .
7) بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد
8) برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9) برای برطرف کردن خراش و ترک پوست ، گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدر مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید .
10) دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11) جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است .
12) برای سرباز کردن جوشها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید .
13) دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است .
14) پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است
15) جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است
16) برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط کرده و بمدت سه روز از آن بخورید
17) مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می کند .
18) روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.
مضررات :
روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می کند و ممکن است تولید استفراغ کند.
------------------------
توصیه یک دوست :
"واقعا زیتون میوه مفید و خوبیه . فقط باید در خرید زیتون دقت کنیم : زیتون هایی که رنگ سبز کم رنگ دارند زیتون هایی هستند که با سود نگهداری شده اند که برای معده کاملا مضر است . زیتون های با رنگ سبز تیره برای استفاده مناسب تر هستند ." توسط گلپر (وب سایت)
------------------------
منبع : پارســی طــب
کاهو مسکن گیاهی
کاهو یکی از قدیمیترین سبزیجات دنیا است منشاء آن در هندوستان وآسیای مرکزی می باشد . کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است . کریستف کلمب تخم کاهو را به دنیای جدید برد بطوریکه از اوائل قرن پانزدهم میلادی کاهو در هائیتی و باهاما کشت می شده است . کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش می باشد و با طعم کمی شیرین .
1- کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده می شود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است .
2- کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو .
ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم کاهوی ایرانی مواد زیر موجود است :
مواد شیمیایی کاهو عبارتند از : لاکتوکاروم Lactucarum ( که ماده ای است مخدر ) موم ، رزین ، مالیک اسید و سوکسی نیک اسید ، لاکتوکاروم خواب آور و مسکن است .
از لاکتوم کاروم بعنوان داروی خواب آور و مسکن و نیز در چشم پزشکی برای گشاد کردن مردمک چشم استفاده میشود .
از کاهو همچنین ماده ای بنام تریداس Thridace گرفته می شود که مسکن و ضد درد است . برای تهیه تریداس ساقه کاهو رسیده را تکه تکه کرده وشیره آنرا با فشار خارج می سازند . این شیره را سپس حرارت داده تا در اثر حرارت مواد آلومینی آن منعقد می شود در نتیجه مایعی صاف بدست می آید . این مایع را تحت درجه حرارت کم و در خلاء حرارت داده که تریداس بدست می آید . این مایع را می توان خشک کرد و بصورت پودر درآورد .
خواص داروئی کاهو :
خواص تخم کاهو :
مضرات :
اگر در خوردن کاهو افراط نکیند این گیاه بهیچوجه مضر نیست زیاده روی در خوردن کاهو باعث کم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و کم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شکم میشود .
------------------------
منبع : وبلاگ
روزه داری و سلامت تغذیه
در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی خیلی تفاوت کند و باید کاملاً در حد امکان ساده باشد. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند نه کاهش یابد و نه افزایش. ولیکن اگر افرادی اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آنها به شمار می آید.
به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتاً کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم. استفاده از غذاهای سهل الهضم در افطار توصیه می شود. در زیر به تعدادی از غذاهای سهل الهضم و کند هضم اشاره شده است.
● غذاهای سهل الهضم / غذاهای کند هضم
▪ حلیم بدون روغن / آش رشته
▪ پوره سیب زمینی / حلیم با روغن
▪ انواع خورش با خوراک کم چرب ( خوراک مرغ ، مرغ + سبزیهای آب پز مثل سیب زمینی ، هویج و قارچ ) / غذاهای چرب
▪ خوراک گوشت کم چربی / کتلت و کوکو
▪ ماهی که داخل فر به صورت کبابی تهیه شده باشد / املت خرما یا تمریه خرما ( تخم مرغ + خرما+روغن)
▪ انواع سوپ یا آش رقیق و کم چرب / ماکارونی
▪ تخم مرغ آب پز / شیر برنج + شیره
▪ فرنی / ـ
▪ پیشنهاد می شود حتی المقدور از غذاهای پخته یا بخار پز استفاده شود .
▪ سعی کنید نمک زیادی به غذا اضافه نکنید .
غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی ،نان تهیه شده از گندم کامل ( سنگک ) ، غلات و دانه ها ، نخود سبز و پخته ، کدومسمایی ، بلغور ، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر ( غنی از آهن ) ، میوه های با پوست ، میوه های خشک مخصوصاً گلابی ، آلو ، انجیر ، بادام و غیره .
رژیم غذایی باید به نسبت مناسبی از همه گروههای میوه ها ، سبزی ها ، گوشت ، مرغ ، ماهی ، نان ، غلات و لبنیات باشد . غذاهای سرخ کردنی برای سلامتی مضر است و مصرف آنها باید محدود شود . مصرف این غذاها باعث سوء هاضمه ، سوزش معده و افزایش وزن می شود .
ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای ترک برخی عادات غلط است . به عنوان نمونه همگان میدانند که مصرف سیگار برای سلامتی مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلکه سلامت اطرافیان فرد را نیز به مخاطره می اندازد . ماه مبارک رمضان که ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه های شیطانی است این فرصت را در اختیار افراد سیگاری قرار میدهد که مقدمه ترک دائم و یا حتی موقت سیگار را فراهم کنند .
امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پربرکت و پرفیض ،ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احکام خداوند متعال وانجام عبادات و مناجات در این ماه مبارک بتوانیم روح و روان خود را صیقل دهیم .
--------------------------
منبع : آفتاب